YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Monday, May 13, 2013

SEMINAR MOTIVASI KECEMERLANGAN ORGANISASI KOPERASI

ALHAMDULILLAH..WALAUPUN SEDIKIT PENAT MASIH TERASA KERANA MEMANDU JAUH KE DUSUN MINDA RESORT KUALA NERANG & SUARA MASIH LAGI `GARAU` KERANA BERUSAHA KERAS MEMOTIVASIKAN WARGA KOLEJ MARA KULIM PADA 11.5.2013 ( SABTU ) YANG LALU ,TETAPI DIRI INI MASIH LAGI KUAT & UTUH  SERTA TERUS BERKEMAMPUAN  MENYUMBANG BAKTI KEPADA WARGA SURUHANJAYA KOPERASI MALAYSIA.

SEMALAM ( 12.5.2013 - AHAD ) DAN HARI INI ( 13.5.2013 - ISNIN ) SAYA DIBERI PELUANG DAN KESEMPATAN UNTUK MEMAKSIMAKAN POTENSI WARGA PENGURUSAN KOPERASI-KOPERASI DAERAH KUALA MUDA. PROGRAM TELAH BERLANGSUNG SELAMA 2 HARI BERMULA SEMALAM.

SERAMAI HAMPIR 50 ORANG WARGA PENGURUSAN KOPERASI DAERAH KUALA MUDA BESERTA 5 ORANG PEGAWAI SKM DAERAH KUALA MUDA TELAH MENDAPAT SUNTIKAN SEMANGAT DARI SAYA SELAKU MOTIVATOR UTAMA KONSULTAN JANA INSAN.

SELAMA 2 HARI BERKAMPUNG DI MERDEKA BEACH RESORT,PARA PENGURUS & AHLI LEMBAGA PENGARAH KOPERASI DAERAH KUALA MUDA TELAH DIMOTIVASIKAN OLEH SAYA MELALUI BEBERAPA MODUL YANG `TERBAIK` ANTARANYA:

1- SESI ICE BREAKING & SUAI KENAL
2- SESI PENILAI SEMULA PERANAN YANG TELAH,SEDANG DAN AKAN DIMAINKAN OLEH PARA PENGURUS KOPERASI
3- SESI TRANSFORMASI PEMIKIRAN & SIKAP PEGURUS,AHLI LEMBAGA PENGARAH DAN PARA AHLI KOPERASI YANG TERBABIT
4- SLOT TEAM SPIRIT @ TEAM BUILDING ( SEBELAH MALAM )
5- SLOT CERAMAH & AKTIVITI KERJA BERPASUKAN
6- SESI PEMBINAAN & PEMBENTANGA BLUE PRINT & STRATEGIC PLANNING KOPERASI YANG BAKAL DIGERAKKAN

ALHAMDULILLAH,NAMPAKNYA MEREKA KEMBALI BERSEMANGAT UNTUK TERUS MEMPERJUANGKAN KOPERASI-KOPERASI YANG MEREKA TERAJUI ! NAMPAKNYA SEMANGAT MEREKA KEMBALI `MEMBARA` UNTUK TERUS MELIPAT-GANDAKAN USAHA UNTUK MEMPERBAIKI PRESTASI KOPERASI MASING-MASING.

TERIMAKASIH KEPADA PN.AFIFAH SELAKU ORANG N0.1 DIPEJABAT SKM KUALA MUDA YANG BERSUSAH PAYAH MENGGERAKKAN USAHA INI.SEMOGA DILAIN MASA KITA MASIH BOLEH BEKERJASAMA & BERKOLABORASI DALAM MENINGKATKAN KUALITI PEMIMPIN ORGANISASI DIBAWAH SURUHANJAYA KOPERASI MALAYSIA.

SEMOGA ILMU YANG DIBERI MAMPU MERUBAH PERSEPSI MEREKA TERHADAP KEPERLUAN,KEPENTINGAN DAN KEISTIMEWAAN KOPERASI DIMATA UMUM .

SEMOGA DENGAN SEMINAR INI,PULANGAN,PENDAPATAN & KEPERCAYAAN PADA STRUKTUR KOPERASI TERUS MENINGKAT !

SEKIAN,SALAM SUKSES !

TN.ABD.GHANI BIN YUSOF
PENGARAH URUSAN & PERUNDING MOTIVASI UTAMA
KONSULTAN JANA INSAN
SG.PETANI,KEDAH.
13.5.2013 - PETANG ( SETELAH SELESAI MENGURUSKAN SEMINAR )

No comments: