YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Tuesday, May 28, 2013

PROGRAM TRAINING & MOTIVASI YANG EFEKTIF

SYARIKAT PEMBEKAL PERKHIDMATAN TRAINING & MOTIVASI AGAK `BERCAMBAH` & MENINGKAT SEJAK AKHIR-AKHIR INI.

INI ADALAH SATU PERKEMBANGAN YANG BAIK & AGAK MENARIK ! SEKURANG-KURANGNYA PENGANJUR KURSUS ATAU SEMINAR TIDAK LAGI PENING MEMIKIRKAN `SIAPA` YANG BAKAL MENGGERAKKAN PROGRAM MEREKA !

PEGAWAI-PEGAWAI LATIHAN & UNIT LATIHAN AKAN MENARIK NAFAS LEGA BILA WUJUDNYA SYARIKAT-SYARIKAT LATIHAN YANG MEMPUNYAI KEPAKARAN & KEMAHIRAN KHUSUS DALAM MENGENDALIKAN PROGRAM LATIHAN & TRAINING !

BAGAIMANA MEMILIH SYARIKAT LATIHAN @ PEMBEKAL PERKHIDMATAN LATIHAN @ MOTIVASI YANG SESUAI ? INILAH YANG MENJADI PERSOALAN KEPADA BAHAGIAN UNIT LATIHAN @ HUMAN RESOURCE SESEBUAH SYARIKAT,BADAN KERAJAAN,KEMENTERIAN @ NGO YANG TERBABIT !

 DISINI SAYA SERTAKAN SEDIKIT TIPS ATAU TATACARA DALAM MEMILIH SYARIKAT PENGENDALI LATIHAN YANG BENAR-BENAR BERKUALITI,BERKESAN,EFEKTIF DAN MAMPU MEMBERI IMPAK YANG MAKSIMA KEPADA PESERTA KURSUS :

1- PILIHLAH SYARIKAT LATIHAN YANG PUNYAI PENGALAMAN YANG LUAS DAN SUDAH LAMA BERKECIMPUNG DALAM BIDANG INI .

2- PILIHLAH SYARIKAT LATIHAN YANG MEMPUNYAI BARISAN PENCERAMAH,MOTIVATOR,TRAINER & FASILITATOR YANG HEBAT LAGI BERPENGALAMAN LUAS.

3- PILIHLAH SYARIKAT PENGENDALI LATIHAN YANG DIBARISI OLEH PENCERAMAH-PENCERAMAH SENIOR KERANA SUDAH PASTI YANG `SENIOR` PUNYAI KEMAHIRAN,KUALITI,KEISTIMEWAAN DAN PUNYAI TAHAP KEYAKINAN YANG TINGGI BILA BERHADAPAN DENGAN AUDIENS.

4- PILIHLAH SYARIKAT @ KONSULTAN PENGENDALI LATIHAN YANG BERDAFTAR DENGAN SSM @ KEMENTERIAN KEWANGAN.

5- PILIHLAH PENCERAMAH @ MOTIVATOR YANG BERTARAF `PAKAR` KERANA SUDAH PASTINYA BELIAU `MASTER` ATAU `MAHIR` DALAM BIDANG YANG DIKUASAINYA.

6- PILIHLAH SYARIKAT PENGENDALI LATIHAN & MOTIVASI YANG BENAR-BENAR MAMPU MENGENDALIKAN KURSUS @ SEMINAR DENGAN BAIK

7- PILIHLAH SYARIKAT PENGENDALI LATIHAN YANG MEMPUNYAI KEMAHIRAN YANG TINGGI - INI BOLEH DILIHAT PADA REKOD PENGENDALIANNYA SAMADA MERUJUK KEPADA STATISTIK JEMPUTAN YANG DITERIMA ATAU KEKERAPAN MENERIMA JEMPUTAN

8- PILIHLAH SYARIKAT PENGENDALI LATIHAN @ MOTIVASI YANG TIDAH HANYA MEMENTINGKAN KEUNTUNGAN @ BAYARAN SEMATA-MATA TETAPI PILIHLAH YANG BENAR-BENAR `SERIUS` @ BENAR-BENAR PUNYAI `KEBOLEHAN` YANG HAKIKI DALAM MODUL YANG DIKEHENDAKI

9- PILIHLAH SYARIKAT PENGENDALI LATIHAN YANG HAMPIR DENGAN LOKASI KURSUS @ SEMINAR BAGI MEMUDAHKAN PERJALANAN PROGRAM & SEDIKIT DAPAT MENJIMATKAN KOS.

10- PILIHLAH SYARIKAT PENGENDALI LATIHAN ,MOTIVASI & KURSUS YANG MAMPU MENYEDIAKAN APA YANG DIPERLUKAN OLEH ORGANISASI PENGANJUR @ URUSETIA PROGRAM.

DIHARAPKAN DENGAN PERKONGSIAN SEDIKIT TIPS ATAU FORMULA MEMILIH SYARIKAT PENGENDALI LATIHAN YANG SESUAI & SERASI INI MAMPU UNTUK MEMASTIKAN PERJALANAN PROGRAM @ KURSUS @ SEMINAR BERJALAN LANCAR SERTA MAMPU MENCAPAI OBJEKTIF YANG DISASARKAN !

SELAMAT MEMILIH PENGENDALI LATIHAN YANG HEBAT & BERKESAN ! KAMI SEDIA MENYAHUT CABARAN UNTUK MENGENDALIKAN KURSUS-KURSUS YANG DIANJURKAN OLEH PIHAK TUAN/PUAN.

SALAM MOTIVASI & SALAM SUKSES

TN.ABD.GHANI BIN YUSOF
CEO,MASTER TRAINER,MASTER SPEAKER,SENIOR MOTIVATOR
KONSULTAN JANA INSAN
SP
29.5.2013

No comments: