YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Thursday, May 23, 2013

HIDUP PERLUKAN KEKUATAN...

HIDUP SEMEMANGNYA PERLUKAN KEKUATAN..JIWA YANG KUAT ! FIZIKAL YANG KUAT ! ROHANI YANG KUAT ! EMOSI YANG KUAT ! SEGALANYA KUAT !

SEMAKIN HARI SEMAKIN BANYAK CABARAN YANG DITEMPUH ! SEMAKIN HARI SEMAKIN BERTAMBAH BEBANAN ! DENGAN PELBAGAI HAMBATAN & HIMPITAN,MANUSIA KIAN SERABUT ! TEKANAN & STRES ADA DIMANA-MANA !
KECELARUAN & KEKALUTAN ADA DIMANA-MANA !

TIDAK DINAFIKAN RAMAI DARI KITA YANG MENGALAMI KEMURUNGAN & TENSION YANG MELAMPAU !

PERLU DIINGATKAN SEMUA ORANG MENGHADAPI TEKANAN ! SEMUA ORANG ADA MASALAH ! SEMUA ORANG ADA `KECELARUAN` & `KEKALUTAN`..

SEBAGAI INSAN YANG BERMARUAH & BERIMAN,KITA TIDAK PATUT TUNDUK KEPADA TEKANAN & STRES ! HADAPINYA DENGAN HATI YANG TERBUKA ! REDHA & PASRAH DENGAN KEADAAN ! CUBA ATASI DENGAN HATI YANG TENANG ! BERKONGSILAH MASALAH DENGAN ORANG LAIN ! JANGAN MUDAH MENGALAH ! KALAU KITA KALAH,KITA AKAN `TERDUDUK` KECUNDANG !

JANGAN TINGGALKAN SOLAT ! BERSIMPUHLAH MENGHADAP TUHAN YANG SATU ! BERDOALAH KEPADA ALLAH SWT ! BERGAULLAH DENGAN ORANG DISEKELILING ANDA ! BERIADAHLAH MENGIKUT KEMAMPUAN ! JANGAN ABAIKAN REHAT !
JOM ! SAMA-SAMA KITA BINA DIRI KITA YANG BARU ! PERBAHARUI AZAM & TEKAD ! SEMARAKKAN `JIWA KENTAL` DALAM DIRI KITA ! RAJIN-RAJINLAH BERKAWAN DENGAN MEREKA YANG PUNYAI MOTIVASI YANG TINGGI !

BINA SEMANGAT BARU & PULIHKAN KEMBALI KEHIDUPAN !

SALAM SUKSES & SALAM MOTIVASI

TN.ABD.GHANI BIN YUSOF
CEO & MASTER TRAINER
KONSULTAN JANA INSAN
SP.

No comments: