YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Friday, May 17, 2013

MERANCANGLAH DENGAN SEBAIKNYA...JANGAN GAGAL DALAM MERANCANG....


ALHAMDULILLAH..SEMAKIN HARI SEMAKIN BANYAK TEMPAHAN YANG SAYA TERIMA..KEBANYAKANNYA DARIPADA PIHAK AGENSI KERAJAAN SEPERTI KEMENTERIAN,JABATAN,BADAN BERKANUN DAN PIHAK SEKOLAH.

TELAH BEBERAPA KALI JUGA ,PROGRAM YANG DIJADUALKAN BERLANGSUNG TERPAKSA DIBATALKAN @ DITUNDA OLEH PIHAK PENGANJUR DISAAT AKHIR...
MALAH ADA JUGA YANG MENUNDANYA BEBERAPA KALI SEBELUM TERUS `TENGGELAM` ATAU `TAK JADI` LANGSUNG..

SETIAP KALI SAYA DIHUBUNGI OLEH PIHAK PENGANJUR,SAYA AKAN MEMASTIKAN JADUAL SAYA TIDAK BERTINDIH..BAGI MEMENUHI HARAPAN SEMUA ORANG & MEMENUHI HASRAT PENGANJUR TEBABIT..PIHAK KAMI KALAU BOLEH INGIN MEMENUHI SEMUA JEMPUTAN AGAR PERANCANGAN PIHAK LAIN MAMPU DIREALISASIKAN..

NAMUN DISEBALIK KESETIAAN KITA & KERJASAMA BAIK KITA `TERSELIT` JUGA KES-KES DIMANA TARIKH2 YANG TELAH KITA `RESERVED` UNTUK PIHAK PENGANJUR TERPAKSA `BERLALU` BEGITU SAHAJA KERANA `KETIDAKPANDAIAN` PIHAK PENGANJUR MENGATUR JADUAL MEREKA SEHINGGA PROGRAM YANG DIRANCANG TERPAKSA DIBATALKAN @ DI TUNDA HINGGA KETARIKH YANG TIADA `KESAHIHAHANNYA`..

MALAH ADA KES DIMANA PENUNDAAN YANG DIBUAT HINGGA MENCECAH BELASAN KALI..MALAH ADA JUGA PERTUKARAN TARIKH YANG DIBUAT TERLALU KERAP ! SAYA & PIHAK KONSULTAN JANA INSAN MELIHAT `KES` & `PERKARA INI` SEBAGAI SALAH SATU KEGAGALAN UNTUK MERANCANG DENGAN BAIK SETIAP PROGRAM YANG INGIN DIJALANKAN.

MERANCANGLAH DENGAN `BIJAK` DAN`TELITI` KERANA PERANCANGAN YANG BAIK AKAN MEMUNGKINKAN :

1- PROGRAM BERJALAN LANCAR
2- PROGRAM AKAN  MEMENUHI OBJEKTIF YANG INGIN DICAPAI
3- MEMUDAHKAN PIHAK PENGANJUR MENGURUSKAN PERJALANAN PROGRAM
4- TIDAK MEMBAZIR JADUAL PENCERAMAH YANG SEMEMANGNYA PADAT & KEKOSONGAN TARIKH SENTIASA DIAMBIL PELUANG OLEH ORGANISASI LAIN
5- TIDAK MENGGANGGU JADUAL PENCERAMAH @ KONSULTAN
6- TIDAK MENYUSAHKAN PIHAK KONSULTAN & JEMPUTAN
7- MEMUDAHKAN PIHAK KONSULTAN MENGATUR & MENERIMA JEMPUTAN PIHAK LAIN
8-KEBOLEHAN MERANCANG DENGAN BAIK AKAN MENCERMINKAN KUALITI ORGANSISASI YANG MENGANJUR
9- KEBOLEHAN MENGATUR PROGRAM DENGAN TERANCANG,MEMUNGKINKAN PERJALANAN PROGRAM YANG CEMERLANG
10- MENGURANGKAN & MENGHAPUSKAN KONFLIK ANTARA PENGANJUR DENGAN KONSULTAN JEMPUTAN..

FAHAMILAH & MENGERTILAH ! KONSULTAN & PENCERAMAH MENERIMA JEMPUTAN YANG TERLALU BANYAK..JADI JANGAN BAZIRKAN ,MASA,JADUAL & HARI YANG TELAH `DIRESERVED` UNTUK ORGANISASI ANDA ! MANFAATKAN MASA & RUANG YANG TELAH DIBERIKAN...

ANDA BIJAK MENGATUR KAMI BIJAK MENGURUSKAN ACARA ANDA !

SALING MEMAHAMI SALING BEKERJASAMA !

YANG SETIA MEMIKUL AMANAH

TN.ABD.GHANI BIN YUSOF
CEO /MASTER TRAINER/SPEAKER/MOTIVATOR
KONSULTAN JANA INSAN
SP

No comments: