YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Thursday, January 5, 2012

LIKU-LIKU PERJUANGAN...ALANGKAH SUKAR KEPUNCAK...KALA TIBA DIPUNCAK,BAHAGIA MENANTI

Alhamdulillah,puji dan syukur kita panjatkan kepada Allah SWT kerana masih lagi setia mencurahkan rahmat dan berkat kepada kehidupan kita. Tanpa Tuhan,Siapalah Kita .Ya Tuhan,Kau Adalah Segalanya
Semua manusia inginkan kejayaan dalam hidup.Berjaya dalam akademik,berjaya dalam peperiksaan,berjaya dalam kerjaya,berjaya dalam kehidupan dan sudah pasti berjaya dikehidupan diakhirat nanti.
Namun untuk menggapai sebuah kejayaan itu bukannya suatu yang mudah.banyak liku-liku dan onak duri akan menghalangi diri kita. Hanya kecekalan,ketabahan,kesungguhan dan usaha yang konsisten mampu menghadirkan kejayaan buat diri kita.
Kejayaan yang Besar adalah bermula dari kejayaan yang kecil.So,Ciptalah kejayaan2 yang kecil dahulu sebelum menggapai kejayaan yang lebih besar dan lebih gemilang pada masa-masa depan. Teruskan perjuangan dan teruskan kesungguhan dalam mencipta kecemerlangan diri.
Halangan dan Rintangan adalah perkara biasa yang perlu kita tempuhi sebelum mengecapi kejayaan.So,berusaha dan bertawakkal kepada Allah. Semoga kita semua mampu mencipta kejayaan dalam hidup.

No comments: