YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Friday, May 26, 2017

GREAT FUTURE LEADER CAMP @SMKBA SG.PETANI
ALHAMDULILLAH..MENJELANG 2 HARI SEBELUM RAMADHAN KAREEM, SAYA DAN PEMBANTU SAYA TELAH MEMENUHI JEMPUTAN MENGENDALIKAN KEM KEPIMPINAN PENGAWAS SMK BAKAR ARANG SUNGAI PETANI,KEDAH PADA 25.5.2017.

KAMI NAMAKAN KEM KEPIMPINAN TERSEBUT DENGAN NAMA : GREAT FUTURE LEADER CAMP. IA MELIBATKAN SERAMAI 93 PENGAWAS YANG TERPILIH DARI TINGKATAN 1 HINGGA TINGKATAN 5.

SELAMA SEHARI PENUH KAMI BERSAMA DENGAN PELAJAR-PELAJAR TERSEBUT BERMULA JAM 8.00 PAGI SEHINGGALAH JAM 5.00 PETANG. BANYAK YANG TELAH SAYA KONGSIKAN DALAM KEM KEPIMPINAN TERSEBUT .IA MELIBATKAN HAL-HAL KEPIMPINAN DAN KUALITI DIRI SEORANG PEMIMPIN PELAJAR.

ANTARA YANG TELAH SAYA KONGSIKAN IALAH :

1- SIAPA DIRI KITA DIMATA ORANG LAIN - WHO AM I 
2- ANALISIS S.W.O.T SEORANG PEMIMPIN PELAJAR
3- KUALITI DIRI SEORANG PEMIMPIN PELAJAR YANG HEBAT
4- TUGAS DAN KREDIBILITI SEORANG PEMIMPIN PELAJAR YANG HEBAT
5- SESI PROBLEM SOLVING,CRITICAL THINKING DAN ANALITICAL THINKING
6- FUTURISTIC THINKING AS A LEADER
7- BAGAIMANA MENJADI PEMIMPIN PELAJAR YANG ADA KUALITI
8- TEORI KEPIMPINAN YANG WAJAR KITA IKUTI

ALHAMDULILLAH. RESPON YANG DITERIMA CUKUP BAIK DAN AMAT MEMBERANGSANGKAN. SEMOGA PEMIMPIN PELAJAR YANG HEBAT INI MAMPU MENGGALAS TUGAS DENGAN BAIK DAN MAMPU MENINGKATKAN LAGI KUALITI DIRI MEREKA.

SEMOGA APA YANG DISAMPAIKAN MAMPU DITERJEMAHKAN  DALAM KEHIDUPAN MEREKA SEBAGAI SEORANG PEMIMPIN PELAJAR YANG HEBAT LAGI VERSATILE.

TERIMAKASIH BANYAK-BANYAK KEPADA CIKGU DIYANA DAN CIKGU RIZAL ORANG KUAT BADAN PENGAWAS DI SMK BAKAR ARANG YANG SUDI MENJEMPUT KAMI DAN MELAYANI KAMI DENGAN BAIK SEPANJANG PROGRAM KEPIMPINAN TERSEBUT.

SEKIAN,SALAM MOTIVASI DAN SALAM SUKSES


YANG BERSEDIA MEMIKUL AMANAH

TN.ABD.GHANI YUSOF
PAKAR MOTIVASI & SENIOR SPEAKER
KONSULTAN JANA INSAN
SG.PETANI,KEDAH
019-4741209 @04-4246033

No comments: