YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Sunday, May 21, 2017

MOTIVASI PT 3 & SPM ANAK KASTAM KLIA


ALHAMDULILLAH .SYUKUR SANGAT-SANGAT PADA TUHAN KERANA MASIH SUDI MENGURNIAKAN KESIHATAN DAN UMUR YANG PANJANG BUAT DIRI SAYA . DENGAN KESIHATAN TUBUH BADAN DAN MENTAL SERTA FIZIKAL INI SAYA MAMPU MENERUSKAN KERJA2 DAKWAH DAN MEMBANGUNKAN POTENSI MANUSIA DISELURUH PELUSUK TANAH AIR.

SEMALAM TANGGAL 20.5.2017 TELAH BERLANGSUNG SATU PROGRAM MEGA KENDALIAN YAYASAN KASTAM DIRAJA MALAYSIA DAN BAKISKA ( BADAN KEBAJIKAN ISLAM KASTAM ) MELIBATKAN SERAMAI 160 PELAJAR DARI SMK KOMPLEKS KLIA BERTEMPAT DI BANGUNAN AMC ( AIRPORT MANAGEMENT CENTRE ).

SELAMA HAMPIR 5 JAM LEBIH SAYA BERKONGSI ILMU DENGAN ANAK-ANAK PELAJAR YANG TERLIBAT. KEBANYAKAN MEREKA ADALAH CALON PT 3 DAN CALON SPM 2017.

BANYAK YANG TELAH DISENTUH OLEH SAYA ANTARANYA:

1- MISI STRAIGHT A- CHOICE & SACRIFICE
2- HOW TO BE A BRILLIANT STUDENT
3- HOW TO CREATE FUTURE PLAN
4- MISSION BOARD SERORANG PELAJAR CALON PT 3 & SPM
6- BAGAIMANA MENCIPTA KEJAYAAN
7- MENGIMBANGI ANTARA PELAJARAN & CABARAN SEMASA
8- ANALISIS S.W.O.T PELAJAR ( KEKUATAN,KELEMAHAN,PELUANG DAN ANCAMAN )
9- TIPS2 MENJELANG PEPERIKSAAN
10-MISSION & VISION SEORANG PELAJAR BERWAWASAN

RESPON DAN MAKLUM BALAS YANG DITERIMA AMAT BAIK SEKALI. THANKS DIUCAPKAN KEPADA PIHAK PENGURUSAN KASTAM KLIA & MAB ( MALAYSIA AIRPORT BERHAD ) ATAS JEMPUTAN KALI KE 3 INI.

SEMOGA PELAJAR-PELAJAR YANG MENJADI PESERTA SAYA DALAM PROGRAM INI MAMPU MENCIPTA KEJAYAAN YANG CEMERLANG DALAM PEPERIKSAAN PT3 & SPM 2017 NANTI,INSYAALLAH.AMIN YA RABBAL ALAMIN.

JIKA ADA MANA2 SEKOLAH,IPT,UNIVERSITI DAN KOLEJ YANG INGINKAN MODUL HIGH IMPACT UNTUK PELAJAR2 ANDA,BOLEHLAH HUBUNGI KAMI DITALIAN : 019-4741209

SALAM MOTIVASI DAN SALAM SUKSES

TN.ABD.GHANI YUSOF
PERUNDING MOTIVASI & SENIOR SPEAKER
KONSULTAN JANA INSAN
SG.PETANI,KEDAH D.AMAN
019-4741209

No comments: