YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Tuesday, January 5, 2016

2016 - MODUL HIGH IMPACT `S.A.A.D` & SFBF ( SCORE FOR BETTER FUTURE )
TAHUN 2015 SUDAH MENINGGALKAN KITA SEMINGGU YANG LALU..TAHUN BARU 2016 KINI MENJELMA.ADAKAH KITA MASIH LAGI BERADA DITAKUK YANG LAMA ? ADAKAH KITA MASIH LAGI BERMIMPI PERKARA YANG SAMA ? ADAKAH PELAJAR-PELAJAR KITA MEMPUNYAI MISI DAN VISI HIDUP MEREKA SEBAGAI PELAJAR ? ADAKAH PENGURUSAN SEKOLAH KALIAN INGINKAN LONJAKAN SAUJANA DALAM PENINGKATAN PRESTASI AKADEMIK ?

SILA TEPUK DADA TANYA NALURI & KEHENDAK ! THE POWER OF NEED ! SEMUA ORANG INGINKAN PERUBAHAN ! SEMUA GURU INGIN LIHAT ANAK-ANAK PELAJAR MEREKA BERJAYA ! SEMUA IBU BAPA DIATAS MUKA BUMI INI INGIN MELIHAT KEJAYAAN ANAK-ANAK MEREKA !

SETIAP PENGURUSAN SEKOLAH.KOLEJ ATAU MAKTAB INGINKAN PENINGKATAN DALAM PENCAPAIAN PELAJAR-PELAJAR MEREKA ! APA PROGRAM KITA ? APA PERANAN KITA ? APA USAHA KITA ? APA TINDAKAN KITA ?

TAKKAN KITA MENANTI KEJAYAAN DATANG BERGOLEK TANPA USAHA ! PELAJAR-PELAJAR KITA PERLUKAN DORONGAN DAN BIMBINGAN BERTERUSAN DARIPADA KITA YANG BERGELAR AYAH IBU,BERGELAR SEORANG GURU,BERGELAR SEORANG PENOLONG KANAN,BERGELAR SEORANG KAUNSELOR,BERGELAR SEORANG AJK PIBG ATAUP[UN BERGELAR SEORANG PENTADBIR !

KONSULTAN JANA INSAN YANG DITERAJUI OLEH SAYA DENGAN KEPAKARAN YANG DIMILIKI SEKIAN LAMA DALAM BIDANG PENDIDIKAN ,MOTIVASI,PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA DAN LATIHAN PEMBINAAN INSAN MEMPUNYAI BERBAGAI MODUL YANG HIGH IMPACT ( CUKUP BERKESAN ) DALAM MELONJAKKAN POTENSI PELAJAR-PELAJAR KELAS PEPERIKSAAN.

ANTARA MODUL YANG `EKSLUSIF` DAN `HIGH IMPACT` YANG SEDIA DITAWARKAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR DILUAR SANA IALAH MODUL `S.A.A.D` IAITU STUDENT ATTITUDE ADJUSTMENT - PEMBINAAN SIKAP PELAJAR & PEMBETULAN EQ PELAJAR DALAM MELONJAKKAN POTENSI DIRI MEREKA.

MODUL YANG KEDUA IALAH MODUL `S.F.B.F ` - SCORE FOR BETTER FUTURE . MODUL INI MENEKANKAN BAGAIMANA UNTUK SCORE RESULT YANG TERBAIK DAN BAGAIMANA MENGURUS PEMBELAJARAN KENDIRI AGAR MAMPU MEMBERI PULANGAN YANG CUKUP LUMAYAN APABILA RESULT SEBENAR DIUMUMKAN.PELAJAR & PESERTA AKAN DIPANDU SERTA DITUNJUK AJAR BAGAIMANA UNTUK MENCAPAI KEJAYAAN. PELBAGAI TIPS PEPERIKSAAN & TIPS BELAJAR AKAN DIKONGSI DENGAN PARA PELAJAR.

KITA MAMPU MEMPERBAIKI KEPUTUSAN PELAJAR KITA ! KITA MAMPU MEMPERBAIKI POTENSI PELAJAR KITA ! KITA MAMPU MEMBENTUK SAHSIAH & PEMIKIRAN PELAJAR KITA ! KITA MAMPU MENAMBAH BAIK KEPUTUSAN YANG LALU ! KITA MAMPU MEMBUATKAN KEHIDUPAN PELAJAR KITA LEBIH TERARAH DAN MILIKI HALA TUJU ! KITA ADA BANYAK USAHA ! KITA ADA BANYAK JALAN DAN ADA PELBAGAI PENDEKATAN TERBAIK !

JOM ! SAMA-SAMA KITA BUAT ANJAKAN DAN PERUBAHAN KECEMERLANGAN DIRI DAN ORGANISASI DI TAHUN 2016 INI. SETIAP USAHA & TINDAKAN YANG BAIK PASTI ADA JALANNYA ! USAHA YANG BERTERUSAN MAMPU MEMBERIKAN IMPAK YANG POSITIF.

AYUH ! JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA,NANTI LAMA-LAMA MASA KIAN SUNTUK !

JOM KITA LAKUKAN PERUBAHAN DAN KITA CIPTAKAN KEJAYAAN YANG GEMILANG


YANG BERSEDIA BERKONGSI ILMU DAN KEPAKARAN

TN.ABD.GHANI YUSOF
PAKAR PEMBANGUNAN POTENSI INSAN
SENIOR MOTIVATOR/SENIOR SPEAKER
KONSULTAN JANA INSAN
SG.PETANI,KEDAH
019-4741209 @ 04-4246033


No comments: