YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Sunday, January 17, 2016

PROGRAM SMART UPSR 2016 - SEKOLAH RENDAH SELURUH PENANG


ALHAMDULILLAH..PUJI DAN SYUKUR KU PANJATKAN KESYUKURAN KEPADA TUHAN SEKELIAN ALAM DAN TUHAN MAHA PEMBERI REZEKI...SEMALAM TANGGAL 16 HB JANUARI 2016 BERTEMPAT DI DEWAN TUANKU SYED PUTRA ,USM GELUGOR MINDEN PENANG BERLANGSUNG SATU PROGRAM MEGA TAHUN 2016- PROGRAM MOTIVASI & PIMPINAN BELAJAR CEMERLANG UNTUK CALON-CALON UPSR SELURUH NEGERI PULAU PINANG YANG MELIBATKAN SERAMAI 856 PESERTA ( CALON UPSR 2016 ) TELAH BERLANGSUNG DENGAN JAYANYA.

ALHAMDULILLAH,INI TAHUN KE 3 SAYA DIBERI KEPERCAYAAN OLEH PIHAK PERDA ( LEMBAGA KEMAJUAN WILAYAH PULAU PINANG ) UNTUK MENGENDALIKAN PROGRAM YANG BERIMPAK TINGGI. TERIMAKASIH YANG TIDAK TERHINGGA SAYA UCAPKAN KEPADA PIHAK PENGURUSAN PERDA YANG TERUS MEMBERIKAN KEPERCAYAAN BUAT SAYA.

SYABAS DAN TAHNIAH KEPADA PIHAK PERDA KERANA MENGAMBIL LANGKAH BIJAK DENGAN MEMBIAYAI KESELURUHAN PROGRAM INI TERMASUK MENAJA PELAJAR-PELAJAR SEKOLAH TERLIBAT.

SEPANJANG HAMPIR 5 JAM SAYA BERKONGSI ILMU DAN TIPS2 BERGUNA UNTUK PELAJAR-PELAJAR TAHUN 6 YANG TERLIBAT INI,DIRASAKAN MASA TERLALU CEPAT BERLALU. ANTARA YANG SAYA KONGSIKAN SEPANJANG PROGRAM MOTIVASI `SMART UPSR` INI IALAH :

1- BAGAIMANA MENJADI PELAJAR BERTARAF `STUDENT SUPER`
2-KAEDAH BELAJAR YANG EFEKTIF
3-TEKNIK MERANCANG MASA DEPAN YANG GEMILANG
4-BAGAIMANA MENINGKATKAN KUALITI DIRI TERMASUK IQ,EQ,SQ & RQ
5-BAGAIMANA MENCIPTA PELUANG DALAM HIDUP
6-BAGAIMANA MENGATUR DAN MENGURUS WAKTU SECARA EFEKTIF
7-TEKNIK2 MEMORI & DAYA INGATAN YANG EFISEN
8-TEKNIK MENGULANGKAJI SECARA SISTEMATIK
9-KECENDERUNGAN MENJADI MANUSIA YANG HEBAT & BERKUALITI
10-PERSEDIAAN MENGHADAPI UPSR SECARA TERANCANG

PROGRAM BERAKHIR PADA JAM 1.30 PETANG. SEMOGA APA YANG DISAMPAIKAN SELAMA HAMPIR 5 JAM ITU MAMPU DIADAPTASI OLEH PARA PESERTA PROGRAM SAYA SERAMAI 856 ORANG TERSEBUT. JUMLAH INI MERUPAKAN JUMLAH PESERTA YANG AGAK RAMAI,NAMUN DENGAN PERSEDIAAN YANG RAPI DAN PENGALAMAN YANG LUAS,SAYA & KREW MODID BERJAYA MELAKSANAKAN AMANAH DENGAN JAYANYA.

SETERUSNYA PROGRAM YANG KEDUA PADA 23 HB JANUARI 2016 NANTI YANG BAKAL BERLANGSUNG DI DEWAN KULIAH UTAMA USM KAMPUS KEJURUTERAAN NIBONG TEBAL ( TRANSKRIAN ) YANG BAKAL DIPENUHI OLEH 1,000 ORANG PESERTA YANG TERDIRI DARI CALON-CALON PT3 & CALON SPM 2016.

SAYA SUDAH BERSEDIA MENTAL,FIZIKAL DAN SEGALA KEKUATAN UNTUK MENJANA POTENSI PELAJAR-PELAJAR MELAYU BUMIPUTERA AGAR MAMPU BERSAING DENGAN BANGSA LAIN SEKALIGUS MELONJAKKAN PRESTASI SEKOLAH MASING-MASING.

BERTEMU KITASEKALI LAGI DIKAPUNS KJURUTERAAN NIBONG TEBAL PADAVTARIKH 23 HB JANUARI 2016 NANTI,INSYAALLAH,AMIN YA RABBAL ALAMIN.

SALAM SUKSES DAN SALAM MOTIVASI

TN.ABD.GHANI YUSOF

MASTER TRAINER /SENIOR MOTIVATOR
KONSULTAN JANA INSAN
( FOUNDER OF MODID )
SG.PETANI,KEDAH DARUL AMAN
019-4741209 @04-4246033


No comments: