YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Saturday, October 19, 2013

KITA WAJIB MERUBAH DIRI KITA - KESEMPURNAAN & KEHEBATAN PERLU DICARI..

SEMALAM...Tanggal 19.10.2013 ( Sabtu ) berkelana ke Bumi Taiping Perak bagi memotivasikan pelajar2 calon SPM 2013 bagi Kolej Vokasional Taiping buat julung2 kalinya. Sebenarnya sudah lama pihak Kaunselor & pengurusan Kolej Vokasional Taiping berusaha membawa saya & jenama motivasi MODID kendalian saya ke KVT ,hanya kali ini berpeluang merealisasikannya..Alhamdulillah,syukur pada Tuhan kerana menjadikan Impian bertukar menjadi kenyataan.

Program sehari suntuk ini bermula pada jam 8.30 pagi dan berakhir pada jam 4.45 petang. Sebanyak 3 slot Utama telah ditonjolkan dalam program ini :

1. Slot 1 ( 8.30 am - 10.30 am ) : Ceramah Motivasi Utama yang penuh Informatik,energetik,dramatik & BERAPI yang bertemakan : Jangan Toleh KeBelakang Lagi - Hidupku Bermatlamat,Matlamat Hidupku...

2. Slot 2 ( 11.00 am - 1.00 pm ) : Ceramah Motivasi kedua yang lagi menghangatkan & menceriakan bertemakan : Super Student VS Normal Student : Mana pilihan Kalian ?

3. Slot 3 ( 2.30 pm - 4.30 pm ) : Sesi Cungkil Potensi,Bakat & Gali Kualiti Diri : Himpunan aktiviti Uji minda ,IQ,Nyanyian lagu motivasi,sesi interaktif dan diakhiri dengan sesi Katarsis...

Alhamdulillah,respon cukup memberangsangkan dan memberi impak yang positif buat pelajar2 SPM Kolej Vokasional Taiping.

Semoga kita berjumpa lagi dilain-lain program pada masa akan datang,InsyaAllah..Thanks to Mr Kaunselor Tn Kamalul Zaman yang setia menghubungi saya sejak awal tahun lagi untuk menempah diri saya sebagai Motivator Utama bagi program tersebut !

Jasa anda,penghargaan anda dan penghormatan anda buat saya,akan saya kenang sampai bila-bila..

Salam Sukses dan Salam Motivasi

Tn.Abd.Ghani Yusof
Master MODID & Senior Motivator
Konsultan Jana Insan
SP,Kedah.
019-4741209 @ 04-4246033

No comments: