YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Wednesday, June 20, 2012

MENGAPA `LIAT` UNTUK BERDOA ?

DOA adalah permintaan ! DOA adalah puncak pengharapan kita pada Yang Maha Berkuasa ! DOA adalah adalah senjata umat Islam.DOA adalah suatu bentuk ibadah pada Allah ...Jika kita semua memahami konsep DOA dan memahami peranannya,sudah pasti ramai dari kita takkan lupa untuk berdoa..
Yang menjadi peliknya kenapa ramai daripada umat islam sendiri yang hilang pergantungannya pada Allah Rabbul Jalil..Mereka malas untuk berdoa..Mereka tak yakin pada doa..Mereka tak yakin pada pertolongan Allah SWT..
Umat Islam yang taat dan patuh pada Allah SWT sudah pasti yakin dengan sebenar-benar yakin akan pertolongan Allah SWT..Jadi,mereka takkan lupa untuk berdoa tak kira waktu dan ketika..samada dalam keadaan susah @ senang !
Mulai hari ini tanamkanlah keyakinan yang penuh pada KUASA Allah SWT..Jangan lupa untuk berdoa..jangan takut untuk meletakkan pengharapan pada Allah swt..jangan lupa untuk bermunajat pada Allah swt...mintalah pertolongan dan bantuan Allah swt.
Allah sentiasa mendengar permohonan,permintaan dan rintihan hamba-hambanya..Semoga doa kita semua akan dimakbulkan oleh swt..Insya-Allah...Amin Ya Rabbal Alamin.

No comments: