YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Tuesday, August 23, 2016

STRATEGI GERAK GEMPUR HADAPI EXAM - BUKAN PERKARA YANG SIA-SIA


SEMALAM TANGGAL 23.8.2016,TELAH TERBIT 1 ARTIKEL PENTING YANG DITULIS OLEH 2 ORANG PENGARANG SINAR HARIAN DALAM SLOT GPS BESTARI - ISU SEMASA YANG MENGULAS TENTANG PERI PENTINGNYA PROGRAM-PROGRAM GERAK GEMPUR PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN PENTING. GAMBAR TENTANG PENGENDALIAN PROGRAM MOTIVASI YANG MELIBATKAN DIRI SAYA JUGA ADA DILAMPIRKAN BERSAMA ( RUJUK GAMBAR : KIRI ATAS )

BANYAK SEKOLAH YANG BEGITU CAKNA DAN TERLALU AMBIL BERAT TENTANG HAL INI. WALAUPUN DALAM KEADAAN BUDGET YANG DIPOTONG DAN KEKANGAN KEWANGAN,PIHAK PENGURUSAN BERUSAHA BERSUNGGUH-SUNGGUH MEMASTIKAN PROGRAM GERAK GEMPUR INI DIJALANKAN DENGAN SEMPURNA.

ANTARA AKTIVITI GERAK GEMPUR PEPERIKSAAN YANG DICADANGKAN:

1- LATIH TUBI SOALAN PEPERIKSAAAN YANG LALU
2- KELAS TAMBAHAN BAGI KELAS2 TERCOROT
3- SEMINAR MENJAWAB SOALAN PEPERIKSAAN
4- PROGRAM PECUTAN AKHIR / FINAL LAP
5- SEMINAR MOTIVASI PECUTAN AKHIR
6- SOLAT HAJAT PERDANA
7- SESI JAYA WARIS CALON-CALON PEPERKSAAN
8- SLOT PARENTING BUAT WARIS CALON PEPERIKSAAN

SAYA SELAKU SEORANG PERUNDING MOTIVASI PELAJAR TETAP MENGATAKAN BAHAWA PROGRAM PECUTAN AKHIR DALAM BENTUK SUNTIKAN SEMANGAT DAN KESEDARAN PELAJAR AMAT PERLU DISAAT-SAAT PELAJAR MEMERLUKAN SOKONGAN DAN DOKONGAN DARI SEMUA PIHAK.

TAK SEMUA GURU BERKEMAMPUAN UNTUK MEMIKUL TUGAS SEORANG MOTIVATOR. TAK SEMUA KAUNSELOR SEKOLAH MAMPU MENGAMBIL ALIH TUGAS SEORANG MOTIVATOR @ PAKAR MOTIVASI.

MOTIVATOR & PAKAR MOTIVASI ADA KEMAHIRAN TERSENDIRI DALAM MELONJAKKAN POTENSI ANAK-ANAK PELAJAR CALON PEPERIKSAAN TERUTAMA EXAM PENTING SEPERTI UPSR,PT 3, SPM & STPM.

SERAHKAN KEPADA YANG MAHIR DAN PAKAR DALAM MELONJAKKAN POTENSI ANAK-ANAK PELAJAR KITA ! DALAM KEKANGAN KEWANGAN,KITA MASIH MAMPU LAKSANAKAN PROGRAM INI DENGAN BERHEMAH JIKA KITA MILIKI KEMAHUAN YANG TINGGI.

KAMI DI KONSULTAN JANA INSAN MENYEDIAKAN 1 PROGRAM HIGH IMPACT UNTUK LONJAKAN PRESTASI PELAJAR DISAAT AKHIR @ PECUTAN AKHIR PEPERIKSAAN YANG KAMI NAMAKAN DENGAN NAMA ` WARS : WARNING AND RESCUE STUDENTS`.

PELBAGAI TIPS DAN PENGISIAN YANG TERKANDUNG DIDALAM MODUL `WARS` YANG HIGH IMPACT INI ,ANTARANYA :

1- CERAMAH MOTIVASI YANG HIGH IMPACT OLEH MOTIVATOR BERTAULIAH DAN CUKUP BERPENGALAMAN
2- PENGISIAN CERAMAH YANG INTERAKTIF,FUN DAN MESRA PELAJAR
3- TIPS2 MENGHADAPI PEPERIKSAAN SAAT AKHIR
4- STRATEGI BELAJAR SAAT AKHIR
5-TIPS KESIHATAN DAN KEROHANIAN MENJELANG PEPERIKSAAN UTAMA

KAMI CADANGKAN PROGRAM MOTIVASI PECUTAN AKHIR INI DIMULAKAN DENGAN SOLAT SUNAT DHUHA PERDANA DISURAU SEKOLAH BAGI MEMOHON RESTU KEPADA ALLAH SWT SUPAYA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KITA DAN URUSAN PELAJAR MENGHADAPI PEPERIKSAAN.

JIKA MEMERLUKAN KHIDMAT BAKTI KAMI,KAMI SEDIA BERKONGSI. JANGAN RISAU DENGAN BAYARAN HONORARIUM,KERANA IA JELAS MASIH DIBAWAH KEMAMPUAN PIHAK PENGANJUR.

HUBUNGI KAMI DITALIAN 019-4741209 @ 04-4246033

SALAM SUKSES DAN SALAM KECEMERLANGAN

TN.ABD.GHANI YUSOF
PAKAR MOTIVASI PELAJAR /SENIOR LECTURER/SENIOR SPEAKER
KONSULTAN JANA INSAN
SG.PETANI,KEDAH


No comments: