YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Saturday, May 24, 2014

TEAM BUILDING WARGA MAIK ( MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH )

ALHAMDULILLAH...SEMALAM ,TANGGAL 24.5.2014 ( SABTU ) BERTEMPAT DI PUSAT PERANGINAN PUTRI AYU CHALET,PIHAK KAMI ( TEAM KONSULTAN JANA  INSAN )TELAH BERJAYA MELAKSANAKAN SATU AMANAH MENGENDALIKAN `TEAM BUILDING` WARGA MAIK ( MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH ) .

PROGRAM BERMULA SEAWAL JAM 8.00 AM DAN BERAKHIR PADA JAM 5 PETANG.SERAMAI 65 ORANG PESERTA YANG TERDIRI DARI KALANGAN STAF,PEGAWAI & KUMPULAN SOKONGAN DI MAIK.

SEBANYAK 2 SLOT TELAH DILANGSUNGKAN DIDALAM DEWAN DAN SLOT TERAKHIR SELAMA 2 JAM LEBIH BERJALAN LANCAR  DILUAR DEWAN,KAWASAN LAPANG SEKITAR RESORT.
ANTARA PENGISIAN YANG TELAH PIHAK KAMI BERJAYA JALANKAN IALAH :

1- SESI ICE BREAKING `KUTAHUKAUPUNTAHU`
2- SESI MENEKA DALAM KESAMARAN
3- SESI UJI MINDA
4- SESI BINA KUMPULAN
5- SESI PERSEMBAHAN
6- SESI KUKUHKAN PASUKAN KITA
7- SESI `DIMANA BUMI KU PIJAK DISITU LANGIT KU JUNJUNG`
8- SESI RANTAIAN MANUSIA
9- SESI `MENJEJAK AMANAH `
10-SESI REFLEKSI

ALHAMDULILLAH,WALAUPUN SESI DIDALAM DEWAN AGAK `PANAS` DEK PENDINGIN HAWA MENGALAMI KEROSAKAN,NAMUN PESERTA TERUS MEMBERIKAN KOMITMEN YANG BEGITU PADU SEHINGGA PROGRAM SELESAI.

PROGRAM BERHENTI REHAT SEKETIKA PADA JAM 1.00 TENGAHRI SEHINGGA JAM 2.30 PETANG.DIKESEMPATAN REHAT TENGAHARI SELEPAS SELESAI MENUNAIKAN SOLAT,MAKAN TENGAHARI ADA JUGA PARA PESERTA YANG MENGAMBIL PELUANG MENYEJUKKAN DIRI DIDALAM KOLAM YANG BERADA DISEKITAR CHALET.

SEBELAH PETANG AKTIVITI BERLANGSUNG DI KAWASAN TERBUKA SEKITAR DEWAN DAN KAWASAN LAPANG BERSEBELAHAN TEMPAT PENGINAPAN.

SAMBUTAN YANG DIBERIKAN AMAT `MEMBERANGSANGKAN` DAN PARA PESERTA TELAH MEMBERIKAN KOMITMEN YANG CUKUP PADU.SEMOGA MAIK TERUS MAMPU MEUNCUL MENJADI WARGA KORPORAT NEGERI KEDAH YANG BERDAYA SAING.

INILAH CONTOH YANG TERBAIK PENGENDALIAN PROGRAM TEAM BUILDING DALAM KEADAAN KEKANGAN KEWANGAN & MASA. JIKA PERUNTUKAN AGAK KURANG,PROGRAM YANG SEPATUTNYA BERLANGSUNG 2 HARI,BOLEH DIPADATKAN MENJADI PROGRAM SEHARI. NAK SERIBU DAYA,TAK NAK SERIBU DALIH.

SEMOGA BANYAK LAGI WARGA KORPORAT LAIN @ JABATAN KERAJAAN LAIN YANG BERANI MENGIKUT JEJAK LANGKAH MAIK DALAM MEMASTIKAN `TEAM SPIRIT` DIKALANGAN PARA STAF MEREKA TERUS AMPUH DAN KUKUH.

JIKA ORGANISASI ANDA MEMERLUKAN TEAM KAMI ( MODID )DALAM MENGGERAKKAN POTENSI WARGA KERJA @ STAF ORGANISASI ANDA,KAMI BERLAPANG DADA DAN SEDIA MEMBANTU.

TUGAS KAMI `MENJANA POTENSI MANUSIA`

YANG BERSEDIA MEMIKUL AMANAH

TN.ABD.GHANI BIN YUSOF
CEO,FOUNDER,SENIOR SPEAKER DAN MOTIVATOR
KONSULTAN JANA INSAN
SUNGAI PETANI,KEDAH
019-4741209 @04-4246033

No comments: