YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Sunday, February 26, 2017

PROGRAM MOTIVASI SMART UPSR 2017 - TAJAAN PERDAALHAMDULILLAH PUJI DAN SYUKUR PADA TUHAN KERANA MASIH LAGI SUDI MENGURNIAKAN NIKMAT KESIHATAN,UMUR YANG PANJANG DAN SUARA YANG MASIH LAGI BERTAHAN UNTUK BERKONGSI ILMU DENGAN ANAK-ANAK PELAJAR CALON UPSR SELURUH NEGERI PULAU PINANG SEBANYAK 24 BUAH SEKOLAH TERPILIH KENDALIAN LEMBAGA KEMAJUAN WILAYAH PULAU PINANG ( PERDA ).

JIKA SEMALAM ( SABTU : 25.2.2017 ) SAYA BERKAMPUNG DI DEWAN TUANKU SYED PUTRA ,USM GELUGOR PENANG, HARI INI AHAD ( 26.2.2017 ) SAYA BERKAMPUNG PULA DI POLITEKNIK SEBERANG PERAI,PENANG UNTUK BERKONGSI ILMU DAN KEPAKARAN DENGAN ANAK-ANAK PELAJAR CALON UPSR 2017 .

HAMPIR 1000 ORANG PELAJAR TELAH TERLIBAT DALAM PROGRAM INI. BAYANGKAN BETAPA RUMITNYA UNTUK MENGENDALIKAN JUMLAH PESERTA YANG SEBEGITU RAMAI. NAMUN BERKAT KESABARAN DAN HASIL KEPAKARAN SERTA PENGALAMAN YANG LAMA DALAM BIDANG MOTIVASI INI,SAYA BERJAYA MENGEKALKAN MOMENTUM & KONSENTRASI PELAJAR2 DENGAN GAYA BERSAHAJA DISELANG SELI DENGAN LAWAK SPONTAN ALA-ALA LAWAK KE DER !

ALHAMDULILLAH,SAMBUTAN YANG DIBERIKAN OLEH PARA PELAJAR AMAT BAIK DAN CUKUP MEMBANGGAKAN SAYA. ANTARA INTIPATI CERAMAH MOTIVASI KENDALIAN SAYA SELAMA HAMPIR 5 JAM LEBIH TERSEBUT IALAH :

1- CHOICE & SACRIFICE FOR SUCCESS
2- THE CIRCLE OF STUDENT LIFE 
3- HOW TO CREAT MISSION BOARD
4- HOW TO BE A GOOD STUDENTS
5- BAGAIMANA MENCIPTA KEJAYAAN DALAM UPSR
6- MENJADI PELAJAR YANG VERSATILE & BERKETRAMPILAN
7- KONSEP `LAMBORGHINI` & `FERRARI` UNTUK BERJAYA
8- LAKSANAKAN PRINSIP 6A UNTUK GAPAI RESULT 6A DALAM UPSR
9- BAGAIMANA MENCIPTA PELUANG-PELUANG KEJAYAAN.
10- KONSEP IQRA DALAM PEMBELAJARAN ABAD 21

ALHAMDULILLAH, TUMPUAN & KONSENTRASI PELAJAR AMAT BAIK DAN CUKUP MEMBANGGAKAN SAYA. TERIMAKASIH KEPADA PARA GURU YANG SUDI MENEMANI PELAJAR2 MEREKA SELAMA SEHARI SUNTUK DEMI SEBUAH KEJAYAAN DALAM UPSR.

TERIMAKASIH JUGAK BUAT PIHAK PENGURUSAN LEMBAGA KEMAJUAN WILAYAH PULAU PINANG ( PERDA ) ATAS JEMPUTAN KALI KE 4. KEPERCAYAAN PIHAK PERDA AMAT-AMAT SAYA HARGAI.

SEMOGA KITA BERJUMPA LAGI DI NEXT EVENT ,INSYAALLAH,AMIN YA RABBAL ALAMIN.

CATATAN KEMBARA MOTIVASI PELAJAR

TN,ABD.GHANI YUSOF
STUDENTS INSPIRATOR / MOTIVATOR HIGH IMPACT
KONSULTAN JANA INSAN
019-4741209

No comments: