YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Saturday, February 4, 2017

1st SMART BRILLIANT PARENT 2017 - MODUL PARENTING SKILLSSEMALAM TANGGAL 4.2.2017 TELAH BERLANGSUNG SATU PROGRAM BERIMPAK TINGGI DI SK SERI GEMILANG,TELOK AIR TAWAR PULAU PINANG IAITU PROGRAM CERAMAH KEIBU BAPAAN ( SMART PARENTING ) UNTUK PARA WARIS TAHUN 5 & TAHUN 6 SEKOLAH KEBANGSAAN SERI GEMILANG TELOK AIR TAWAR .

SEBENARNYA PROGRAM INI TELAH DIRANCANG PADA BULAN JANUARI TETAPI SAYA TERPAKSA MENOLAK JEMPUTAN KERANA BERTEMBUNG DENGAN PROGRAM DITEMPAT LAIN. SO,PIHAK PENGANJUR ( SK SERI GEMILANG ) TELAH MENUNDA PROGRAM INI KE BULAN FEBRUARI 2017.

ALHAMDULILLAH,INI ADALAH JEMPUTAN KALI KE 5 SAYA KE SEKOLAH INI SEJAK 2013 DAHULU. KEPERCAYAAN MEREKA KEPADA SAYA AMAT-AMATLAH SAYA HARGAI.

SELAMA 2 1/2 JAM SAYA BERKONGSI RAHSIA,TIPS KEIBUPAAN DAN SEDIKIT PERKONGSIAN PENGALAMAN SAYA SEBAGAI SEORANG BAPA,SEORANG PENSYARAH DAN SEORANG ANAK KEPADA MANUSIA HEBAT YANG BERGELAR `YUSOF BIN ABDUL WAHAB`.

SELAMA 2 1/2 JAM TERSEBUT BANYAK JUGAK YANG SAYA KONGSIKAN,ANTARANYA :

1- KONSEP KEKELUARGAAN MENURUT PANDANGAN ISLAM
2- ERTI KELUARGA BAHAGIA & RAHMAH
3- MENJADI IBU BAPA YANG PRIHATIN & BRILLIANT
4- MEMBENTUK KEPERIBADIAN ANAK MENURUT ISLAM
5- TEORI KEIBUPAAN & KAEDAH MENDIDIK ANAK
6- MENANGANI ANAK YANG BERMASALAH
7- MENJADIKAN ANAK MANUSIA YANG HEBAT & TERARAH
8- BAGAIMANA MENDORONG ANAK MENGIKUT CARA NABI
9- BAGAIMANA MEMBENTUK DISIPLIN & KEPERIBADIAN ANAK-ANAK
10- MENERAPKAN KONSEP RUMAHKU,SYURGAKU

ALHAMDULILLAH,RESPON YANG DITERIMA CUKUP BAIK ! SEMOGA APA YANG DISAMPAIKAN MAMPU DITERIMA PAKAI DAN DISERAP DALAM KEHIDUPAN MEREKA SEBAGAI SEORANG AYAH & IBU BUAT ANAK-ANAK MEREKA YANG SEMESTINYA HEBAT !

DIHARAPKAN SK SERI GEMILANG TERUS GEMILANG DAN BERJAYA MENEMPATKAN DIRI DIKALANGAN SEKOLAH-SEKOLAH YANG HEBAT,YANG MANA MAMPU MELAHIRKAN PELAJAR-PELAJAR YANG SEIMBANG DARI SUDUT JASMANI,EMOSI,ROHANI & INTELEK.

SEMOGA RESULT UPSR 2017 BAGI SEKOLAH KEBANGSAAN SERI GEMILANG INI TERUS MENINGKAT DAN ADA PERUBAHAN YANG MEMBANGGAKAN,INSYAALLAH,AMIN.

SAYA AKAN TERUS MENDOAKAN KEJAYAAN BUAT PELAJAR2 SEKOLAH INI,SEMOGA KEJAYAAN SENTIASA MENGIRINGI MEREKA,INSYAALLAH.

SEKIAN,CATATAN KITARAN KEHIDUPAN SANG MOTIVATOR

YANG BERSEDIA MEMIKUL AMANAH

TN.ABD.GHANI YUSOF
MASTER TRAINER/SENIOR SPAKER/PENSYARAH KANAN
KONSULTAN JANA INSAN
019-4741209

No comments: