YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Saturday, March 28, 2015

PROGRAM PEMBANGUNAN MINDA INSAN GIAT MARA KEDAHTANGGAL 24 HB MAC - 26 MAC 2015 TEMPOHARI TELAH BERLANGSUNG SEMINAR PEMBANGUNAN MINDA INSAN GIAT MARA NEGERI KEDAH,ANJURAN & KELOLAAN OLEH GIAT MARA MERBOK DIBAWAH KENDALIAN ENCIK TAZIFUZZIN SELAKU PENGURUS KANAN GIAT MARA.

SEKALI LAGI SAYA DAN KREW SAYA DARI KONSULTAN JANA INSAN ,ENCIK MUHAMMAD ZHOFRAN @ USTAZ ZHOF, TELAH DIBERI AMANAH UNTUK MENGENDALIKAN PROGRAM TERSEBUT YANG BERLANGSUNG DI HOTEL SP INN,SUNGAI PETANI KEDAH.

SERAMAI 40 ORANG PESERTA TELAH TERLIBAT DALAM PROGRAM TERSEBUT YANG DIPILIH DARIPADA BEBERAPA GIAT MARA SELURU NEGERI KEDAH SEPERTI :

1- GIAT MARA MERBOK
2-GIAT MARA SUNGAI PETANI
3-GIAT MARA JERLUN
4-GIAT MARA JERAI
5-GIAT MARA PADANG TERAP
6-GIAT MARA SIK
7-GIAT MARA BALING

SELAMA 3 HARI 2 MALAM BERKAMPUNG DIHOTEL SP INN, BEBERAPA PENGISIAN DAN MODUL TELAH DIKETENGAHKAN DALAM USAHA MENINGKATKAN POTENSI DIRI PARA PELATIH GIAT MARA YANG BAKAL MENGAMBIL SPM & SIJIL KEMAHIRAN PADA TAHUN 2015 & 2016.

ANTARA PENGISIAN PROGRAM IALAH :

1- AUDIT DIRI SEBAGAI SEORANG PELAJAR @PELATIH
2- MENEROBOS SEMPADAN DIRI
3- BAGAIMANA MENGENALPASTI KEKUATAN DAN KELEMAHAN DIRI SEBAGAI PELATIH
4- PENGURUSAN MASA & PENGURUSAN JADUAL
5- PEMBENTUKAN PERIBADI YANG BAIK & MULIA
6- STUDENT ATTITUDE ADJUSTMENT ( SAAD )
7- SOLAT SUBUH BERJAMAAH & KULIAH SUBUH

SEMOGA SEGALA PENGISIAN YANG DIBERI SELAMA 3 HARI 2 MALAM TERSEBUT MAMPU MEMBERI IMPAK & KESAN YANG CUKUP MENDALAM KEATAS DIRI PARA PELATIH GIAT MARA.

SAYA MENDOAKAN MEREKA MAMPU MENJADI MANUSIA YANG HEBAT SAMADA DALAM BIDANG AKADEMIK DAN JUGA BIDANG KEMAHIRAN,INSYAALLAH.

SEKIAN,WASSALAM

YANG BERSEDIA MEMIKUL AMANAH

TN.ABD.GHANI BIN YUSOF
MASTER TRAINER/SENIOR SPEAKER
KONSULTAN JANA INSAN
SG.PETANI,KEDAH
019-4741209 @04-4246033

No comments: