YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Wednesday, March 25, 2015

LEADERSHIP COURSE SMK BANDAR SP @ SP INN
ALHAMDULILLAH,DISEBALIK KESIBUKAN MENGURUSKAN PROGRAM DISANA SINI,DAPAT JUGAK SAYA BERKONGSI CERITA TENTANG DUNIA TRAINING & MOTIVASI MELIBATKAN PARA PELAJAR DISELURUH MALAYSIA.

KALI INI DIUTARAKAN CERITA TENTANG MOTIVASI SAYA YANG BERKISAR TENTANG KEM KEPIMPINAN PENGAWAS SMK BANDAR SUNGAI PETANI  PADA 7.3.2015 YANG LALU DI HOTEL SP INN SG.PETANI.

SERAMAI 156 PENGAWAS DARI PELBAGAI TINGKATAN & KELAS TELAH MENJADI AUDIENS SAYA SELAMA SEHARI PADA HARI TERSEBUT ( SABTU ). BANYAK PERKARA,TIPS DAN ILMU TELAH SAYA KONGSIKAN BERSAMA DENGAN PARA PEMIMPIN MUDA SMK BANDAR SG.PETANI.


ANTARA YANG DIKONGSIKAN SELAMA 6 JAM LEBIH ( SEHARI PENUH ) IALAH :

1- CIRI -CIRI KEPIMPINAN ALAF BARU
2-TEORI KEPIMPINAN
3- BAGAIMANA MENJADI PEMIMPIN YANG HEBAT
4- LANGKAH MENJADI PEMIMPIN BERWIBAWA DAN ADA AURA
5- BIDANG TUGAS PEMIMPIN SEKOLAH
6- PERANAN PENGAWAS DALAM MENANGANI MASALAH DISIPLIN DISEKOLAH
7- BAGAIMANA CARA & KAEDAH MENJALANKAN TUGAS YANG EFISEN
8- BAGAIMANA MENJADI PENGAWAS YANG CEKAP & AMANAH
9- MELATIH DIRI MENJADI `FUTURE LEADER`DENGAN BERKESAN
10- RUANGLINGKUP DAN KERANGKA KERJA SEORANG LEADER

SEMOGA PEMIMPIN MUDA INI MAMPU MENYERAP SEGALA ILMU YANG DISAMPAIKAN DALAM USAHA MENINGKATKAN LAGI KUALITI DIRI MEREKA SEBAGAI PEMIMPIN KECIL YANG BAKAL MENJADI PEMIMPIN `BESAR` SUATU HARI NANTI.

TERIMAKASIH DIUCAPKAN KEPADA PENGETUA SMK BANDAR SG.PETANI,PN HAJJAH NATRAH YANG SUDI MEMBERI KEPERCAYAAN KEPADA SAYA UNTUK MENGEMUDI & MELAKSANAKAN PROGRAM TERSEBUT DENGAN JAYANYA.

JIKA ADA SEKOLAH,ORGANISASI & JABATAN KERAJAAN DILUAR SANA YANG MEMERLUKAN KHIDMAT BAKTI KAMI,JEMPUTAN ANDA AMAT-AMAT DINANTIKAN. KAMI BERSEDIA BERKONGSI ILMU DAN KEPAKARAN.


SEKIAN SALAM MOTIVASI & SALAM SUKSES


YANG BERSEDIA MEMIKUL AMANAH

TN.ABD.GHANI YUSOF
PAKAR MOTIVASI MODID
KONSULTAN JANA INSAN
SG.PETANI,KEDAH
019-4741209 @04-4246033


No comments: