YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Wednesday, November 12, 2014

MOTIVASI DINAMIKA DIRI ( MODID ) SUDAH MENJADI BRANDING & TRANDING DALAM BIDANG MOTIVASI & TRAINING DIMALAYSIA

DISEMBER NANTI ,GENAPLAH 17 TAHUN PENGALAMAN SAYA MEMBANGUNKAN MODUL `MODID` ( MOTIVASI DINAMIKA DIRI ) .MODUL MOTIVASI `MODID` YANG SAYA CIPTA BERDASARKAN PENGALAMAN LUAS SAYA DALAM BIDANG PENDIDIKAN SELAMA HAMPIR 20 TAHUN..PERNAH MENJADI GURU,PERNAH MENJADI GURU DISIPLIN,PERNAH MENJADI PENSYARAH KANAN,PERNAH MENJADI TUTOR JEMPUTAN OPEN UNIVERSITY DAN PERNAH MENJADI TETAMU TV 3 ( MOTIVASI PAGI ) & PERNAH JUGA MENJADI TETAMU RANCANGAN GEN Y ( TERBITAN RTM - TV 1 ).

DARI HANYA SEORANG PENCERAMAH BIASA KESEKOLAH-SEKOLAH DIWILAYAH UTARA SAHAJA ( KEDAH,PERLIS,PERAK,PENANG ) KINI TERUS BANGKIT & GIAT MENJALAR ,MELUAS DAN MELEBAR KESELURUH PELUSUK TANAH AIR.

DALAM KESIBUKAN MENJADI SEORANG PENSYARAH KANAN DI KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG,SAYA BEGITU BIJAK MENGATUR LANGKAN & MENYESUAIKAN MASA UNTUK TERUS KONSISTEN DALAM BIDANG MOTIVASI & LATIHAN.

KINI MODUL `MODID` YANG SAYA PERJUANGKAN INI,TELAH DITERIMA BAIK & DITERIMA DENGAN CEMERLANG OLEH PELBAGAI ORGANISASI SAMADA AGENSI AWAM,AGENSI SWASTA,AGENSI GLC,NGO,KORPORAT DAN PELBAGAI LAGI SYARIKAT.

ANTARA YANG KONSISTEN MENGGUNAKAN KEPAKARAN KAMI IALAH :

-PETRONAS CARI GALI
-PETRONAS DAGANGAN
-KLCC PROJEKS SERVICES
-TNB
-KTMB
-TELEKOM
-MAJLIS AGAMA ISLAM PENANG
-MAJLIS AGAMA ISLAM PERAK
-MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH ( MAIK )
-KEMENTERIAN BELIA & SUKAN
-KEMENTERIAN KOMUNIKASI
-KEMENTERIAN PEMBANGUNAN WANITA
-JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT
-BINTULU PORT
-KEMENTERIAN KEWANGAN
- MOA ( MINISTRY AGRICULTURE )
-JABATAN AUDIT DAN PELBAGAI LAGI AGENSI ( TAK MAMPU UNTUK DICATAT DIRUANGAN TERHAD )

BERKAT PENGALAMAN INILAH,KAMI TERUS MENJADI PILIHAN UNTUK MENGENDALIKAN PELBAGAI KURSUS,SEMINAR & TENAGA PENCERAMAH UNTUK PROGRAM BERSKALA SEDERHANA & BESAR.

SYUKUR PADA TUHAN KERANA KEMAHIRAN & PENGALAMAN KAMI TERUS DIGUNA PAKAI DALAM USAHA UNTUK MELONJAKKAN LAGI PRESTASI PENJAWAT AWAM & TENAGA KERJA SYARIKAT SWASTA.

KAMI AKAN TERUS BERSEDIA MEMIKUL AMANAH YANG DIBERI DENGAN SEBAIK MUNGKIN..

SEKIAN,SALAM MOTIVASI & SALAM SUKSES

TN.ABD.GHANI BIN YUSOF
EKSEKUTIF TRAINING & CEO
KONSULTAN JANA INSAN
SG.PETANI,KEDAH
019-4741209 @ 04-4246033

No comments: