Saturday, January 25, 2014

TIPS PENJIMATAN PENGANJURAN PROGRAM MOTIVASI 2014-KESAN LANGKAH PENJIMATAN KERAJAAN



Tips mengendalikan program Motivasi,Seminar @ Kursus dikala langkah penjimatan & pemotongan Budget oleh kerajaan :

1- Kalau sebelum ini kursus buat kat hotel berbintang2..lepas ni buat kat hotel tanpa bintang
2- Kalau sebelum ini ambil Konsultan bertaraf dunia & bertaraf `selebriti` yang mahal2,lepas ni ambil Motivator & Konsultan yang bertaraf kebangsaan yang hanya mengenakan bayaran `minima` & `berbaloi`..janji Terbaeek...
3- Kalau sebelum ni buat selama 3 hari 2 malam,lepas ni buat 2 je ke @ 1 hari yang padat
4- Kalau sebelum ni makan & minum mewah dengan hidangan ayam & daging,lepas ni hidangan hanya ikan kembung & telur goreng je...sayur kangkung dialu-alukan ( sebab dah turun rege )..jangan gatal2 nak hidangkan sayur Brocoli @ Salad...
5- Kalau sebelum ni,buat kat dewan beraircond,lepas ni cari dewan yang ada kipas sahaja..pasti bayaran sewanya lebih murah.
6-Kalau sebelum ni,fail kursus warna warni & berkilat2,lepas ni guna fail kertas yang murah ( 1 colour je )
7- Kalau sebelum ni,satu bilik 2 orang,lepas ni sharing bilik 3 @ 4 orang je..
8- Banner buat kecil sahaja,janji menarik & berkesan memukau pandangan
9- Cari hotel murah atau resort2 baru yang perkenalkan pakej murah @ diskaun gile2.
10-T Shirt atau beg kursus beli dari China,pasti murah...tak payah ada brand mahal2 ..janji ada T Shirt.

Kendalikan kursus @ seminar mengikut kemampuan kita..jangan tak buat langsung...Ada berani ?


 Kami di KONSULTAN JANA INSAN menyediakan pakej perkhidmatan Motivasi & Training dengan harga yang cukup `KOMPETETIF ` dan `BERBALOI-BALOI`..

Hubungi kami,kami sedia memberikan yang terbaik

Yang bersedia memikul amanah Ummah

Tn.Abd.Ghani bin Yusof
CEO Konsultan Jana Insan
Sungai Petani,Kedah
019-4741209 @ 04-4246033

No comments: