YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Saturday, December 14, 2013

BICARA MOTIVASI BERSAMA WARGA TNB- BERTAMBAH LAGI KLIEN KORPORAT KAMITANGGAL TARIKH 13.12.3013 ( JUMAAT ) YANG LALU, BERTEMPAT DI PENANG SKILL DEVELOPEMENT CENTER ( PSDC ),BAYAN BARU,PULAU PINANG SERAMAI 300 ORANG WARGA TNB ( BAHAGIAN PENGHANTARAN ) DARI SELURUH PELUSUK TANAHAIR TELAH MENDAPAT SUNTIKAN SEMANGAT DARIPADA BICARA MOTIVASI SAYA YANG BERTEMAKAN `TRANSFORMASI DIRI PEMANGKIN KUALITI ORGANISASI`.

ALHAMDULILLAH,HASIL SOAL SELIDIK KEBERKESANAN PROGRAM,MAJORITI DARIPADA MEREKA MELETAKKAN SKOR 5 PADA RUANGAN KUALITI PENYAMPAIAN PENCERAMAH JEMPUTAN.

SESEKALI BICARA MOTIVASI SAYA BERNADA TEGAS,BERNADA SINIS,BERNADA MENYENTAP DISELANG SELI DENGAN LAWAK SPONTAN YANG MENYEGARKAN MATA PARA AUDIENS. RANGKUMAN INTIPATI CERAMAH YANG MENYENTUH TENTANG KUALITI YANG PERLU ADA PADA SESEORANG PEKERJA,KUALITI YANG PERLU ADA PADA PIHAK PENGURUSAN DAN JUGA TENTANG SKILL KOMUNIKASI PEKERJA TNB.

ANTARA LAIN INTIPATI DAN SKOP BICARA MOTIVASI SAYA IALAH :

1- KONSEP CEMERLANG BAGI SESEORANG PEKERJA
2- TRANSFORMASI SIKAP,PERIBADI,KUALITI KERJA DAN PENYAMPAIAN SEORANG PEKERJA
3- CIRI-CIRI PEKERJA YANG DISUKAI OLEH MAJIKAN/BOS
4- CIRI-CIRI BOS YANG DIDAMBAKAN OLEH PEKERJA
5- KONSEP KERJA BERSAMA
6- NILAI KOLABORASI & TEAMWORK DALAM ORGANISASI
7- SKILL KEMAHIRAN KOMUNIKASI SEORANG PEKERJA KORPORAT
8- HALA TUJU ORGANISASI & SYARIKAT
9- KEKANGAN & HALANGAN KONSEP KERJA BERPASUKAN
10-HALA TUJU SYARIKAT & STAIL KERJA ORANG KORPORAT.

SEMUA ASPEK YANG DISAMPAIKAN OLEH SAYA ADALAH BERDASARKAN KEPADA  KEPERLUAN  TRANSFORMASI @ PERUBAHAN TAHAP KUALITI KERJA YANG DIMILIKI OLEH ORGANISASI YANG BERTERASKAN KORPORAT.

SEMOGA APA YANG DISAMPAIKAN OLEH SAYA SELAMA 2 JAM ITU MAMPU MENJADI TITIK TOLAK KEPADA PERUBAHAN DRASTIK ORGANISASI HEBAT SEPERTI TNB.

DIHARAPKAN TNB MAMPU MENGEKALKAN MOMENTUM SEDIA ADA & KUALITI KORPORAT SEPERTIMANA SYARIKAT-SYARIKAT GERGASI YANG LAIN DIMALAYSIA.INSYAALLAH.

SEKIAN,SALAM CEMERLANG & SALAM SUKSES

YANG BERSEDIA MENGGERAKKAN POTENSI MANUSIA


TN.ABD.GHANI BIN YUSOF
PAKAR MOTIVASI DINAMIKA DIRI
KONSULTAN JANA INSAN
SUNGAI PETANI,KEDAH AMAN.
019-4741209 @ 04-4246033

No comments: