YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Sunday, March 4, 2012

PROGRAM SECEBIS SEMANGAT,SEMARAK MATLAMAT- SMK TUN SHARIFAH RODZIAH,ALOR SETARAlhamdulillah,puji dan syukur kehadrat Allah SWT kerana dengan izin dan limpah kurniaNya sekali lagi diri ini diberi peluang untuk menggerakkan potensi pelajar-pelajar. Kali ini bertempat di SMK Tun Sharifah Rodziah,Alor Setar bertarikh 3.3.2012 ,sekali lagi saya diberi kesempatan untuk berkongsi tip2 kejayaan bersama dengan hampir 150 orang pelajar berprestasi tinggi disekolah tersebut yang bakal menduduki peperiksaan pada akhir tahun nanti. Kesemua mereka adalah bakal calon SPM 2012.
Tahniah saya ucapkan kepada Pn Jamilah selaku Guru Koperasi SMK Tun Sharifah Rodziah yang mengambil langkah bijak lagi berani mengatur program sebegini. Memang mengejutkan saya apabila dikhabarkan program ini dijana & digerakkan oleh guru-guru Koperasi SMKTSR,bukannya kaunselor yang selama ini sinonim dengan program2 motivasi disekolah-sekolah.
Saya telah diberi masa selama 5 jam ( dalam kata lain setengah hari ) untuk menggerakkan lagi potensi pelajar-pelajar disitu.Alhamdulillah,sememangnya pelajar-pelajar SMKTSR  dahagakan suntikan semangat & motivasi untuk menjana potensi mereka.Maklumlah kebanyakan parent mereka bekerja sendiri,pesawah dan nelayan. Mereka mengharapkan suntikan semangat yang berterusan untuk menjana potensi mereka .
Selama setengah hari saya bersama mereka,terasa sekejap sahaja masa berlalu.terlalu banyak idea,ilmu,tip2 dan formula-formula yang ingin saya kongsikan.
Diakhir program, pelajar-pelajar telah diminta untuk mengisi borang keberkesanan program Motivasi yang dikendalikan oleh saya.Alhamdulillah,majoriti pelajar inginkan program ini dijalankan lagi pada masa-masa akan datang dan apa yang menyentuh hati saya adalah apabila kedengaran `special request` dari pelajar-pelajar SMKTSR yang inginkan penceramah/motivator/trainer /speaker yang sama pada masa-masa akan datang.
Saya terharu apabila Puan Pengetua pun turut sama menginginkan saya sudi datang kembali kesekolah tersebut pada masa-masa akan datang demi memastikan pelajar-pelajar SMKTSR berjaya dalam SPM nanti.
Semoga saya masih ada lagi kesempatan lain untuk terus menyumbangkan bakti buat anak-anak pelajar diSMKTSR.

Semoga SMKTSR akan terus sukses dan cemerlang dalam bidang akademik .Doa dan harapan saya,moga SMKTSR akan muncul menjadi salah sebuah sekolah cemerlang diKedah.Mungkin menjadi salah satu sekolah Berperestasi Tinggi @ Sekolah Kluster,Insya-Allah .Amin

Sekian

Salam Sukses

Tn.Abd.Ghani bin Yusof
Trainer/Speaker/Motivator
Konsultan Jana Insan
Sg.Petani.

No comments: