YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Wednesday, December 28, 2011

KALAU BUKAN DIRI SENDIRI,SIAPA LAGI ? PERCAYALAHAlhamdulillah,syukur pada Allah keranan Tahun 2012 akan muncul 2 hari lagi ... Tahun 2011 akan kita tinggalkan dengan seribu kenangan..samada pahit@ manis, ianya tetap menjadi kenangan. Yang berlalu pasti tetap berlalu...kejayaan dan kegagalan silih berganti..Sekalung tahniah buat insan2 yang berjaya diluar sana,manakala yang kurang berjaya,janganlah memendam rasa kecewa kerana anda bukannya gagal...anda sebenarnya tersilap strategi dan tersalah langkah dalam menggapai kejayaan. Sebenarnya tiada istilah gagal dalam hidup ini..ianya cuma kejayaan yang tertangguh..masa dan ketika untuk anda mengenggam kejayaan akan tiba jua suatu hari nanti..jangan risau,ianya pasti jadi milik kita..
Hanya usaha yang gigih akan membuahkan hasil..percayalah pada potensi diri kita..percayalah kepada kebolehan diri kita..percayalah pada nasib diri kita..Biar sesiapa pun mentor kita, biar sesiapa pun trainer kita, biar sesiapa pun motivator kita...jika kita tidak berusaha,ianya tidak akan berhasil...
Percayalah pada diri sendiri..hidup kita,kita yang tentukan..nasib diri kita,kita yang tentukan...masa depan kita,kita yang tentukan..
Percayalah...kita semua berpotensi besar untuk mencipta kecemerlangan dalam kehidupan...Percayalah,hari kita bakal tiba..
Jangan disesali kegagalan lampau,kerana ianya adalah titik mula untuk kita terus mencipta kecemerlangan dalam hidup...Teruskan usaha,mantapkan gerakan,konsisten dalam tindakan...Anda pasti berjaya...Saya hanya penggerak dan penjana potensi anda..masa depan anda,sebenarnya anda yang tentukan...

No comments: