YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Monday, June 16, 2008

BAGAI MENCURAH AIR KEDAUN KELADI YANG `TEMBUS` & `BERLUBANG`


assalamualaiku wrhmatullahi wabarakatuh....


selamat bertemu kembali di arena motivasi dinamika diri...


kali ini aku nak syer dengan hangpa semua tentang`makhluk` pemalas kat sekolah aku...

masa exam dia boleh tidur...cuba hangpa bayangkan....


inikah gaya pelajar harapan bangsa....

tak pernah sedar diri......

perabih beraih je......

dahlah harga petrol naik....tapi dia buat `dono`je....tak tahu ke? mak-bapak diorang susah nak mati cari duit nak sekolahkan diaorang tapi....dioarang buat macam `batu`...seolah-olah tak ada apa yang berlaku...


sepatutnya...makin mencabar kehidupan,makinlah dia berusaha bersungguh-sungguh..

ini tidak...masih ditakuk lama....

macam tu le sampai bila-bila...waema sampai 2020 pun ...aku ingat masih macam tu..


tak taule! cuba-cuba le kita fikirkan....


wassalam

ustaz ghani

17 jun 2008

No comments: