YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Sunday, April 3, 2016

PROGRAM MOTIVASI CALON UPSR 2016 SELURUH PERLIS TAJAAN CIMA SDN BHDALHAMDULILLAH PUJI DAN SYUKUR KE HADRAT ALLAH SWT  KERANA MASIH LAGI MEMBERIKAN KESIHATAN,UMUR YANG PANJANG DAN KEKUATAN MENTAL DAN FIZIKAL BUAT DIRI SAYA UNTUK TERUS BERKONGSI DIMEDAN ILMU INI .

SEMALAM,TANGGAL 2.4.2015,SEPERTI YANG DIJADUALKAN,SAYA TELAH DIBERIKAN AMANAH OLEH PIHAK CIMA ( CIMENT INDUSTRIES MALAYSIA SDN BHD ) ,IAITU SYARIKAT TERBESAR PENGELUAR SIMEN DI MALAYSIA ( ANAK SYARIKAT UEM ) UNTUK MENGENDALIKAN  PROGRAM MOTIVASI MEGA CALON UPSR SELURUH PERLIS TAHUN 2016 .

BERTEMPAT DI DEWAN AUDITORIUM PUSAT KOREKSIONAL PENJARA ,MATA AIR PERLIS SAYA BERSAMA 2 PEMBANTU SETIA SAYA IAITU TN HJ OMAR FAROUK GHANIEY ,SEORANG OTAI TRAINING MERANGKAP MANTAN LECTURER YANG MASIH GAGAH BERDIRI BERKONGSI ILMU WALAUPUN USIA SUDAH MENCECAH 70 TAHUN.

JUGA TIDAK KETINGGALAN PEMBANTU @ FASILITATOR SAYA YANG CUKUP KOMITED, TN ANGAH IKHRAM SEORANG LULUSAN KUIN ( KOLEJ UNIVERSITI INSANIAH ).

KAMI BERKONGSI TIPS-TIPS KEJAYAAN DAN RAHSIA PELAJAR SUPER KEPADA HAMPIR 250 PELAJAR TERPILIH DARI BERBELAS BUAH SEKOLAH DI PERLIS.

PROGRAM SELAMA SEHARI PENUH BERJAYA DIJALANKAN DENGAN CEMERLANG DENGAN DIBANTU OLEH PIHAK CIMA ,BUKIT KETERI PERLIS SENDIRI YANG TURUT MEMBERIKAN SUMBANGAN TENAGA BAGI MEMASTIKAN PROGRAM TERSEBUT BERJALAN LANCAR.

PROGRAM MOTIVASI KENDALIAN SAYA BERAKHIR PADA JAM 4.30 PETANG. SELESAI SAJA PROGRAM MOTIVASI,DIJALANKAN PELANCARAN SKIM TUISYEN CIMA KEPADA SEKOLAH TERPILIH DAN PENYAMPAIAN HADIAH KECEMERLANGAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR TAJAAN CIMA YANG TELAH MENUNJUKKAN PRESTASI CEMERLANG DALAM UPSR,PT 3 DAN SPM YANG LALU.

TERIMAKASIH YANG TIDAK TERHINGGA BUAT PENGURUSAN CIMA YANG TELAH SUDI MENGGUNAKAN KHIDMAT KAMI SEBANYAK DUA PROGRAM IAITU PROGRAM FASA 1 DIBAHAU PADA MINGGU LEPAS ( 26.3.2016 ) YANG LALU DAN FASA 2 DI PERLIS YANG BERLANGSUNG SEMALAM.

SEMOGA SEGALA ILMU YANG DISAMPAIKAN MAMPU DITERAPKAN DALAM DIRI PARA PESERTA. SEMOGA PESERTA-PESERTA PROGRAM TERSEBUT BERJAYA MENCIPTA KEJAYAAN YANG CEMERLANG DALAM UPSR 2016 NANTI,INSYA ALLAH.

JIKA INGINKAN PROGRAM YANG BERIMPAK TINGGI DAN BAKAL MELONJAKKAN PRESTASI PELAJAR-PELAJAR ANDA ATAU PEKERJA ANDA,KAMI PUNYAI MODUL YANG CUKUP `HIGH IMPACT` DAN `MAGNETIK` UNTUK SEKOLAH,UNIVERSITI,KOLEJ,AGENSI KERAJAAN,KORPORAT DAN SWASTA DILUAR SANA.

HUBUNGI KAMI DITALIAN 04-4746033 ATAU DIRECT KEPADA PENGARAH URUSAN KONSULTAN JANA INSAN 019-4741209 ( MASTER TRAINER TN ABDUL GHANI YUSOF ) JIKA INGIN MEMBUAT TEMPAHAN PROGRAM

SEKIAN,WASSALAM

TN.ABD.GHANI YUSOF
MASTER TRAINER /SENIOR SPEAKER/ MOTIVATOR
KONSULTAN JANA INSAN
019-4741209No comments: