YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Sunday, December 28, 2014

PROGRAM S.A.AD ( STUDENT ATTITUDE ADJUSTMENT ) YANG HIGH IMPACTSESI PERSEKOLAHAN 2015 BAKAL MENJELMA TAK LAMA LAGI..WALAUPUN BANJIR MELANDA NEGERI-NEGERI PANTAI TIMUR DENGAN TERUK SEKALI,SAYA PASTI GURU-GURU DISANA TIDAK SABAR UNTUK MENERUSKAN KECEMERLANGAN BIDANG PENDIDIKAN & SAYA PASTI MEREKA SEMUA TAKKAN PATAH SEMANGAT UNTUK MENERUSKAN LEGASI KECEMERLANGAN PENDIDIKAN DISANA.

KAMI DI KONSULTAN JANA INSAN INGIN MEMPERKENALKAN SATU MODUL TERBAHARU YANG `HIGH IMPACT` YANG DIBERI NAMA MODUL S.A.AD ( STUDENT ATTITUDE ADJUSTMENT ) . MODUL INI ADALAH GABUNGAN BEBERAPA MODUL MOTIVASI & MODUL STUDY EFISEN UNTUK MELENGKAPKAN LAGI MODUL SAAD.

SEPERTI YANG DIKETAHUI UMUM,PELAJAR BARU SAHAJA MENGHABISKAN CUTI AKHIR TAHUN YANG AGAK PANJANG,JADI KEMUNGKINAN BESAR PARA PELAJAR AGAK `LUNTUR` DAN `MENURUN` SEMANGAT SERTA POTENSI MEREKA. JADI,BAGI MENYEDIAKAN PELAJAR-PELAJAR YANG `BERSEDIA`

ANTARA 8 ISI KANDUNGAN MODUL SAAD IALAH :

1- ATTITUDE ADJUSTMENT ( PENGUBAHSUIAN SIKAP )
2- MORAL ADJUSTMEN ( PENGUBAHSUAIAN MORAL & SEMANGAT )
3- ETHIC ADJUSTMENT ( PENGUBAHSUAIAN ETIKA )
4- SKILL ADJUSTMENT ( PENGUBAHSUAIAN SKILL & KEMAHIRAN )
5- STUDY SKILLS ADJUSTMENT ( PENGUBAHSUAIAN KEMAHIRAN BELAJAR )
6- STRESS & EMOTION CONTROL ADJUSTMENT ( PENGUBAHSUAIAN PENGENDALIAN STRES & KAWALAN EMOSI )
7- PREPARATION FOR EXAMINATION ADJUSTMENT ( PENGUBAHSUAIAN PENGURUSAN PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN )
8- SOUL ADJUSTMENT ( PENGUBAHSUAIAN PENGENDALIAN KEROHANIAN )

SEMUA MODUL & PENGISIAN DIATAS AKAN DITERAPKAN KEDALAM MODUL S.A.AD YANG BAKAL MELONJAKKAN POTENSI PARA PELAJAR BAGI MENGHADAPI PEPERIKSAAN UTAMA SEPERTI UPSR,PT 3,SPM & STPM.

MODUL INI JUGA CUKUP SESUAI UNTUK DITERAPKAN KEPADA PELAJAR-PELAJAR KOLEJ,INSTITUT KEMAHIRAN,KOLEJ SWASTA,PELAJAR UNIVERSITI DAN APA JUGA KATEGORI PELAJAR .

SEMOGA TERHASILNYA MODUL S.A.AD INI MAMPU MELONJAKKAN LAGI POTENSI & KEMAHIRAN PELAJAR BUMIPUTERA DI MALAYSIA.

JIKA ADA HAJAT & KEINGINAN UNTUK DILAKSANAKAN DIINSTITUSI ANDA,BOLEHLAH HUBUNGI PIHAK KAMI DI TALIAN 019-4741209 @ 04-4246033.

SEKIAN,SALAM SUKSES & SALAM MOTIVASI

YANG BERSEDIA MEMIKUL AMANAH

TN.ABD.GHANI YUSOF
PENGARAH URUSAN & SENIOR MOTIVATOR
KONSULTAN JANA INSAN
SUNGAI PETANI,KEDAH
019-4741209 @ 04-4246033

No comments: