YOUR PROFESIONAL SPEAKER

My photo
Pakar Motivasi,Speaker,Fasilitator & Trainer yang berkemahiran tinggi dalam program latihan & modul pembinaan modal insan serta pembentukan karektor Melayu Muslim.Modul MODID adalah gabungan beberapa modul training seperti ESQ,ES2Q,NLP,Self-Hypnosis,Anchoring,Inner Strength Reflection dan Modul bersifat Ketuhanan/Islamic Moduls.

Tuesday, June 4, 2013

PENTINGNYA PEMBINAAN PASUKAN & PEMANTAPAN KERJASAMA DALAM PASUKAN

PEMBINAAN PASUKAN ATAU PEMANTAPAN PASUKAN - SATU ISTILAH YANG DIGUNAKAN BAGI MERUJUK KEPADA PROGRAM MOTIVASI PEKERJA BAGI MENANAM NILAI-NILAI KERJASAMA,TOLERANSI,KERJA SECARA KOLEKTIF @ BERPASUKAN,KERJA SECARA JAMAIE ATAU DALAM ISTILAH YANG LEBIH POPULAR `TEAM BUILDING`.

MODUL TEAM BUILDING INI SEBENARNYA SUDAH LAMA DIGERAKKAN OLEH AJARAN AGAMA ISLAM IAITU KERJA @ AMAL SECARA JAMAIE / BERJAMAAH. KEMUDIAN IA DIPOPULARKAN OLEH KOMUNITI BARAT DENGAN MEMPERKENALKAN MODUL `TEAM BUILDING` BAGI MENYEMARAKKAN NILAI-NILAI KERJA BERPASUKAN.

PROGRAM TEAM BUILDING BOLEH DIJALANKAN SECARA `INDOOR` ATAU `OUDOOR`.TERPULANG KEPADA KEPERLUAN ,KEMAHUAN DAN KESESUAIAN MASA & TEMPAT. 

ADA SESETENGAH PENGANJUR PROGRAM,KURSUS ATAU SEMINAR TEAM BUILDING YANG HANYA MAHUKAN AKTIVITI-AKTIVITI TEAM BUILDING YANG BERCORAK RINGAN,SANTAI DAN TIDAK TERLALU `KERAS` ATAU `MENEKAN`.

TAPI ADA JUGA PENGANJUR PROGRAM `TEAM BUILDING` YANG MAHUKAN BENTUK TEAM BUILDING YANG BERCORAK AGAK AGRESIF,KERAS DAN KASAR DENGAN ALASAN UNTUK MEMBENTUK JATI-DIRI,KEKUATAN DALAMAN DAN TEAM SPIRIT YANG LEBIH KENTAL & BERKUALITI.

APA JUA BENTUK AKTIVITI TEAM BUILDING SAMADA `INDOOR`, `OUTDOOR` ,SANTAI,RINGAN ATAU KASAR,KERAS ATAU LEMBUT,YANG PASTI IANYA BANYAK MEMBERI MANFAAT & KESAN KEPADA SETIAP AHLI ORGANISASI DAN JUGA ORGANISASI ITU SENDIRI .

ANTARA ORGANISASI @ JABATAN YANG PERNAH MENDAPATKAN KHIDMAT BAKTI KAMI DI KONSULTAN JANA INSAN IALAH :

1- JABATAN BELIA & SUKAN KEDAH ( 2 KALI ) - JEREJAK SPA & RESORT / LANGKAWI
2- JABATAN BELIA & SUKAN PULAU PINANG ( 2 KALI ) - TAMAN NEGARA TELUK BAHANG
3- KOLEJ LATIHAN KEJURURAWATAN KUALA PILAH - DE COLMAR,BUKIT TINGGI BENTONG,PAHANG
4- KOLEJ LATIHAN PERGIGIAN PULAU PINANG - CINTA SAYANG GOLF & RESORT
5- PBTL SDN.BHD- LANGKAWI

INSYA-ALLAH,TAHUN 2013 INI ADA BEBERAPA ORGANISASI YANG BERSEDIA MENGGUNAKAN KHIDMAT PERUNDINGAN MOTIVASI DARI PIHAK KAMI DIKONSULTAN JANA INSAN BAGI MENGGERAKKAN PROGRAM `TEAM BUILDING` YANG DIANJURKAN OLEH MEREKA.

INSYAALLAH,AKTIVITI-AKTIVITI YANG BAKAL DIPERSEMBAHKAN MAMPU UNTUK MEMUPUK JALINAN KERJASAMA ANTARA SESAMA PEKERJA & PIHAK PENGURUSAN !

SELAMAT BERKERJASAMA DAN MEMUPUK NILAI-NILAI KESEPAKATAN ANTARA AHLI ORGANISASI MELALUI AKTIVITI-AKTIVITI TEAM BUILDING 1

YANG BERSEDIA MENCURAHKAN ILMU KEPIMPINAN

TN.ABD.GHANI BIN YUSOF
CEO & MASTER TRAINER
KONSULTAN JANA INSAN
SG.PETANI
5.6.2013
019-4741209 @ 04-4246033
email : fahanie_793@yahoo.com.myNo comments: